Mijn naam is Irma Lommen – Salden en ik woon in Sittard, Limburg. Mijn grootste hobby’s zijn streekgeschiedenis en stamboomonderzoek (genealogie).

Sinds 1992 werk ik aan een onderzoek naar Limburgse Emigranten. In eerste instantie vooral emigranten uit de voormalige gemeente Limbricht uit de periode 1860-1863. In die periode hebben honderden mensen, uit vooral midden Limburg hun vaderland verlaten om een beter bestaan te vinden in Amerika.

Velen hebben zich in de staat Minnesota gevestigd. Mijn onderzoeksgebied heeft zich ondertussen uitgebreid tot geheel Limburg en zelfs tot over de grens naar België en Duitsland.

Er gaat veel tijd zitten in dit onderzoek maar het is zeer interessant en leuk om te doen. Gedurende de jaren heb ik vele nazaten van deze emigranten van over heel Amerika ontmoet. Via Internet maar ook persoonlijk in Minnesota en hier in Limburg. Op deze manier heb ik vele vrienden gemaakt. Alhoewel de Limburgse Emigranten zich over ongeveer heel Amerika hebben verspreid, heb ik toch een speciale band gekregen met de Staat Minnesota.

Gedurende de jaren heb ik veel informatie verzameld en een gedeelte hiervan wil ik nu via deze website delen met mensen die ook interesse hebben in dit onderwerp. Ik hoop dat ik op deze manier U op weg kan helpen met Uw zoektocht naar verloren familieleden, dorpsgenoten of………!

 

Irma Lommen – Salden

 

 

Heeft u vragen neem dan contact op via het contactformulier

Lezing Limburgse Landverhuizers uit de 19e eeuw

Indien u interesse heeft in een lezing over 19e eeuwse Landverhuizers uit Limburg in het algemeen of Landverhuizing uit uw woonplaats in het bijzonder neem dan contact op voor verdere informatie.

Dagboek van 1755 tot 1812 van Joannes Fransen uit Urmond

Het is niet iedereen gegund om een dagboek te bezitten van een van zijn voorouders. Mij eigenlijk ook niet maar ik ben wel in het bezit van een kopie van een dagboek geschreven door mijn oud-overgrootvader Joannes Fransen, 1740-1813, uit Urmond.

Naar de transcriptie van het dagboek

dagboekFransen_Pagina_01

Weergaven: 2432